18/07/2021 18/07/2021 Για την πανδημία του κορωνοϊού και τον εμβολιασμό των πολιτών μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος. “Είναι γεγονός, πως αυτό το θέμα μας απασχολεί όλους και είμαστε σε μια κατάσταση αγωνίας και επιφυλακής. Ο καθένας ειδικός ή μη ειδικός έχει άποψη. Αρχικά θέλω να κάνω μια εξήγηση και να σας πω, πως...
18 Ιουλίου, 2021 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2021 - 23:07

Εμβόλιο: “Να υπακούσουμε στις απόψεις των ειδικών”

Διαδώστε:
Εμβόλιο: “Να υπακούσουμε στις απόψεις των ειδικών”

Για την πανδημία του κορωνοϊού και τον εμβολιασμό των πολιτών μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος.

“Είναι γεγονός, πως αυτό το θέμα μας απασχολεί όλους και είμαστε σε μια κατάσταση αγωνίας και επιφυλακής. Ο καθένας ειδικός ή μη ειδικός έχει άποψη. Αρχικά θέλω να κάνω μια εξήγηση και να σας πω, πως δεν είμαι ειδικός και λέω απλά την γνώμη μου. Ο καθένας από εμάς τους πολίτες, πρέπει να έχουμε υπ’ ευθύνη μας την φροντίδα και την υγεία και των συνανθρώπων μας. Επομένως πρέπει, να προσπαθούμε, να μην γίνουμε φορείς και μεταδώσουμε αυτή την ασθένεια. Πρέπει λοιπόν να τηρήσουμε την γραμμή της Πολιτείας”, δήλωσε ο Σεβασμιώτατος, ενώ συμπλήρωσε:

“Όσον αφορά στο θέμα του εμβολίου είναι μια κίνηση της επιστήμης, την οποία επιστήμη μας έδωσε ο Θεός. Επομένως η εμπειρία της ζωής και η πρόοδος της επιστήμης, μας επιβάλλει να υπακούσουμε στις απόψεις των ειδικών, δηλαδή των γιατρών”.

Παράλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος – ο οποίος έχει εμβολιαστεί από τον Φλεβάρη – περιέγραψε μια προσωπική του εμπειρία, για το πως ακριβώς λόγω του ότι είχε εγκαίρως εμβολιαστεί, δεν κινδύνεψε η ζωή του όταν ήρθε σε επαφή με φορέα του ιού.

“Καλό και πρέπον είναι να φροντίσουμε όλοι να εμβολιαστούμε για να αποφύγουμε αυτό τον ιό”, δήλωσε στην συνέχεια, ενώ σχολίασε και το γεγονός, πως αρκετοί ιερείς στα κηρύγματα τους κάνουν λόγο ενάντια στον εμβολιασμό.

“Όσον αφορά στον εαυτό τους μπορούν να κάνουν ότι νομίζουν, αλλά να γίνονται διδάσκαλοι και να προτρέπουν και τους άλλους, να τους μιμηθούν είναι απαράδεκτο”, τόνισε.

Ακόμα ανέφερε, πως οι ιερείς της Μητροπόλεως έχουν φροντίσει να εμβολιαστούν, εκτός κάποιων που δυστυχώς δεν πρόλαβαν, με αποτέλεσμα κάποιοι να νοσήσουν και ένας να χάσει την ζωή του.

“Να καταφύγουμε και στην προσευχή. Λησμονήσαμε να ζητήσουμε το έλεος και την βοήθεια του θεού και στηρίζεται ο καθένας μόνο στην ανθρώπινη ευφυία και πρόοδο. Το παν είναι όμως ο θεός. Παλιότερα υπήρχαν και άλλες φορές που ο λαός αντιμετώπισε τέτοιες επιδημίες, αλλά πρώτα και κύρια κατέφυγε στην χάρη του θεού με προσευχή και λιτανείες , και ο θεός έκανε το θαύμα του. Αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς σήμερα. Παράλληλα με την τήρηση των υποδείξεων της επιστήμης, πρέπει να ζητήσουμε και το έλεος του θεού. Μην απορρίπτουμε το θαύμα. Η πίστη πάντα κάνει θαύματα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αγνοήσουμε τα ανθρώπινα δεδομένα, που είναι οι θέσεις της επιστήμης”, ανέφερε κλείνοντας.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης:

 

Πηγή: drt915.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων