24/10/2019 24/10/2019 Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος και Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, παρεβρέθηκε εχθές Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στον ανωτέρω Ιερό Ναό όπου πραγματοποίησε εσπερινή πνευματική ομιλία...
24 Οκτωβρίου, 2019 - 13:04
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2019 - 12:52

«Μπορώ να λέω “γιατί” στο Θεό;».

Διαδώστε:
«Μπορώ να λέω “γιατί” στο Θεό;».

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως, ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φωκίδος και Καθηγούμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ Τρικόρφου Φωκίδος, παρεβρέθηκε εχθές Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στον ανωτέρω Ιερό Ναό όπου πραγματοποίησε εσπερινή πνευματική ομιλία με θέμα: «Μπορώ να λέω “γιατί” στο Θεό;».

Στην ομιλία του Γέροντα προσήλθε κόσμος από Τρίπολη και περίχωρα καθώς και Σπάρτη, Μεγαλόπολη, Κόρινθο, Καλαμάτα, Άργος, Ναύπλιο. Όλοι οι πιστοί προσκύνησαν επίσης τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Σγράπας η οποία φιλοξενείται αυτές τις ημέρες για προσκύνημα στον Ι. Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Πριν την έναρξη της ομιλίας του Γέροντος Νεκταρίου, το λόγο πήρε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Φωκίδος για την άδεια και ευλογία που έδωσε στον Γέροντα Νεκτάριο για να μεταβεί στην Τρίπολη και εν συνεχεία ευχαρίστησε τον Γέροντα Νεκτάριο μιλώντας εν συντομία για το πνευματικό του έργο και την προσφορά του μέσα στην εκκλησία και τον τίμησε με το μετάλλιο του Αγίου Ωφελίμου Επισκόπου Τεγέας, ο οποίος έλαβε μέρος στην Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο.

Τέλος ο Γέροντας Νεκτάριος ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας για την υψίστη τιμή που του έκανε και του ευχήθηκε ο Θεός να τον αξιώνει να ποιμαίνει καρποφόρα για πολλά έτη ακόμα την Ιερά Μητρόπολη που του ενεπιστεύθη ο Θεός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων