30/08/2022 30/08/2022 Την παραμονή της μνήμης του Αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (Δεύτερα 29 Αυγούστου 2022), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του και έχει προστάτη του τον άγιο Αλέξανδρο, συμμετείχε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον μοναδικό για τη Μητρόπολη Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου, στο χωριό Κάτω Ασέα του...
30 Αυγούστου, 2022 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2022 - 8:15

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Τρίπολη για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας

Διαδώστε:
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Τρίπολη για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μαντινείας

Την παραμονή της μνήμης του Αγίου Αλεξάνδρου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (Δεύτερα 29 Αυγούστου 2022), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του και έχει προστάτη του τον άγιο Αλέξανδρο, συμμετείχε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον μοναδικό για τη Μητρόπολη Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου, στο χωριό Κάτω Ασέα του τέως Δήμου Βαλτετσίου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και συμμετείχαν επίσης οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος διακόνησε στο κήρυγμα, καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος.

Στην Ακολουθία κατέφθασε και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, για να ευχηθεί στον αδελφικό του φίλο για τα ονομαστήριά του.

Ιερείς, άρχοντες του τόπου, κάτοικοι της περιοχής και των πέριξ χωριών και αρκετοί εκ Τριπόλεως, τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του αγίου Αλεξάνδρου και ευχήθηκαν τα δέοντα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων