24/05/2023 24/05/2023 Τιμήθηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, πολιούχων Τριπόλεως, το διήμερο 21 και 22 Μαϊου 2023, στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Στην εορτή είχαν προσκληθεί, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος. Το...
24 Μαΐου, 2023 - 8:10
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2023 - 8:12

Ο εορτασμός των Πολιούχων της Τρίπολης

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των Πολιούχων της Τρίπολης

Τιμήθηκε η ιερά μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, πολιούχων Τριπόλεως, το διήμερο 21 και 22 Μαϊου 2023, στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας.

Στην εορτή είχαν προσκληθεί, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Πατρών κ. Χρυσόστομος, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.

Το απόγευμα της παραμονής, έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Νεομαρτύρων, από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών και της Τιμίας Κάρας από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως όπου φυλάσσονται αντίστοιχα, και εν συνεχεία ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο εχοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος.

Ανήμερα της εορτής, τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία προεξήρχε, τη ευγενεί παραχωρήσει του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου, Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεοκλήτου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, πραγματοποιήθηκε Μεθέορτος Εσπερινός, στον οποίο εχοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος των Νεομαρτύρων δεν πραγματοποιήθηκε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, απηύθυνε λόγους πατρικούς και μεστούς επικαίρων μηνυμάτων προς τον Λαό του Θεού, από το Μαρτύριο και τη μαρτυρία των Αγίων μας, ιδιαίτερα δε προς τους Άρχοντας και κατέληξε με ευχές προς όλους τους συμμετάσχοντας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων