26/10/2023 26/10/2023 Ο λαός της Τριπόλεως τιμά και εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και Θαυματουργού. Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό Ναό, την λεγομένη και «Παλαιά Μητρόπολη» στην ιστορική Τριπολιτσά, τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, πλαισιωμένου από κληρικούς της πόλεως και...
26 Οκτωβρίου, 2023 - 9:46
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2023 - 9:36

Ο λαός της Τρίπολης τιμά τον Άγιο Δημήτριο

Διαδώστε:
Ο λαός της Τρίπολης τιμά τον Άγιο Δημήτριο

Ο λαός της Τριπόλεως τιμά και εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλήτου και Θαυματουργού.

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό Ναό, την λεγομένη και «Παλαιά Μητρόπολη» στην ιστορική Τριπολιτσά, τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, πλαισιωμένου από κληρικούς της πόλεως και των περιχώρων.

Πριν τον Εσπερινό, έγινε η υποδοχή ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου από την ιστορική και σεβασμία Μονή της Παναγίας της Έλωνας στην Κυνουρία που σαν αετοφωλιά στέκει αγέρωχη για αιώνες στον Πάρνωνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων