16/12/2020 16/12/2020 Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, για ακόμη μια χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας βρέθηκε στο Λεωνίδιο, όπου μαζί με Κληρικούς και λαικούς εθελοντές, συνέλεξε τους καρπούς του ελαιώνα, τον οποίο ο ίδιος έχει φυτέψει στα εγκαταλελειμμένα κτήματα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας. Το ελαιόλαδο, που θα παραχθεί από τη συγκομιδή, θα χρησιμοποιηθεί...
16 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2020 - 20:26

Ο Μητροπολίτης Μαντινείας μάζεψε ελιές στο Λεωνίδιο

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαντινείας μάζεψε ελιές στο Λεωνίδιο

Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, για ακόμη μια χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας βρέθηκε στο Λεωνίδιο, όπου μαζί με Κληρικούς και λαικούς εθελοντές, συνέλεξε τους καρπούς του ελαιώνα, τον οποίο ο ίδιος έχει φυτέψει στα εγκαταλελειμμένα κτήματα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Σίντζας. Το ελαιόλαδο, που θα παραχθεί από τη συγκομιδή, θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των ιδρυμάτων της Μητροπόλεως στο Λεωνίδιο και την Τρίπολη, καθώς και στο Πρόγραμμα «Το Καλάθι του Πτωχού Αδελφού».

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος, επανειλημμένα δηλώνει την μεγάλη αγάπη του για τη γη. Μάλιστα, με κάθε ευκαιρία, τονίζει, πως “πρέπει να επιστρέψουμε σ΄αυτήν και να ασχοληθούμε με την καλλιέργειά της. Γυρίζοντας πίσω στα χωριά μας, θα τους δώσουμε ζωή, η ανεργία θα μειωθεί και η φτώχεια θα εξαληφθεί“. Για κάποιους μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο ένας Επίσκοπος στα 84 του χρόνια, να οργώνει με τρακτέρ, να σπέρνει πατάτα, να μαζεύει μανταρίνια και να δουλεύει σαν απλός αγρότης, όμως, το κάνει για να εμπνεύσει δίνοντας πρώτος το παράδειγμα.

 

Χ.Α. Μπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων