05/08/2020 05/08/2020 Τελέσθηκε στις 5 Αυγούστου 2020, ο πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό της Τριπόλεως. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ο οποίος υπηρέτησε για πολλά έτη ως Εφημέριος και Προιστάμενος στον Ναό, πλαισιούμενος υπό πλειάδος Ιερέων. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος...
05 Αυγούστου, 2020 - 22:36
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2020 - 22:41

Οι Τριπολιτσιώτες στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Διαδώστε:
Οι Τριπολιτσιώτες στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Τελέσθηκε στις 5 Αυγούστου 2020, ο πανηγυρικός Εσπερινός της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού στον ομώνυμο ενοριακό Ιερό Ναό της Τριπόλεως.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ, ο οποίος υπηρέτησε για πολλά έτη ως Εφημέριος και Προιστάμενος στον Ναό, πλαισιούμενος υπό πλειάδος Ιερέων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γερμανός Μίχος, αναφερόμενος στο γεγονός της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, μέσα από την θεολογική ερμηνεία των Πατέρων της Εκκλησίας μας.

Κατά την Απόλυση, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, που του ανέθεσε να πρωστεί της πανηγύρεως, μεταφέροντας παράλληλα και τις πατρικές του ευχές. Ευχαρίστησε ακόμη τον Ιεροκήρυκα, τους Ιερείς, τους χορούς των Ιεροψαλτών, τους πιστούς και όσους βοήθησαν στον ευπρεπισμό του Ναού διά την πανήγυριν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χ. Μπίτας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων