02/01/2024 02/01/2024 Η Τρίπολη εορτάζει με λαμπρότητα κατ’ έτος την μνήμην του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Ουρανοφάντορος στον καλλιμάρμαρμο Μητροπολιτικό Ναό της. Το ιερό αυτό παλλάδιο του Γένους μας και το μεγάλης αξίας για την εποχή του καλλιτεχνικό οικοδόμημα, που και σήμερα ακόμα εντυπωσιάζει με την μεγαλοπρέπειά του, είναι αντίδωρο και ευχαριστία...
02 Ιανουαρίου, 2024 - 8:11
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2024 - 8:19

Πανήγυρη Μητροπολιτικού Ναού Τριπόλεως (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Πανήγυρη Μητροπολιτικού Ναού Τριπόλεως (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Τρίπολη εορτάζει με λαμπρότητα κατ’ έτος την μνήμην του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας του Ουρανοφάντορος στον καλλιμάρμαρμο Μητροπολιτικό Ναό της.

Το ιερό αυτό παλλάδιο του Γένους μας και το μεγάλης αξίας για την εποχή του καλλιτεχνικό οικοδόμημα, που και σήμερα ακόμα εντυπωσιάζει με την μεγαλοπρέπειά του, είναι αντίδωρο και ευχαριστία των Τριπολιτών και των ξενιτεμένων της Αρκαδίας στον Θεό για την Ελευθερία του Γένους.

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024, τελέσθηκε ο Όρθρος της εορτής και η Θεία Λειτουργία υπό του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου και των Εφημερίων του Ναού.

Κατόπιν τελέσθηκε η επίσημος Δοξολογία επί τη εισόδω στο νέο έτος παρουσία του πιστού Λαού και των Αρχών του τόπου.

Ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής έπειτα παρευρέθη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

και στον Δήμο Τριπόλεως για να κόψει την καθιερωμένη Βασιλόπιτα.

Τέλος μετέβη στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Αγίας Τριάδος και έψαλε Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων