05/06/2023 06/06/2023 Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε το πανάγιον και ζωαρχικόν Πνεύμα στους επ΄Αυτό τιμωμένους Ναούς στην Τρίπολη. Πανηγύρισαν ο μεγαλόπρεπης Κοιμητηριακός Ναός και το εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος στο Σέχι της ενορίας Αγίας Βαρβάρας. Στο Κοιμητήριο, στον πανηγυρικό Εσπερινό, την Κυριακή της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2023, χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συγχοροστούντος...
05 Ιουνίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/06/2023 - 19:29

Πεντηκοστή και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Διαδώστε:
Πεντηκοστή και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας

Με μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε το πανάγιον και ζωαρχικόν Πνεύμα στους επ΄Αυτό τιμωμένους Ναούς στην Τρίπολη.

Πανηγύρισαν ο μεγαλόπρεπης Κοιμητηριακός Ναός και το εξωκκλήσι της Αγίας Τριάδος στο Σέχι της ενορίας Αγίας Βαρβάρας.

Στο Κοιμητήριο, στον πανηγυρικό Εσπερινό, την Κυριακή της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2023, χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συγχοροστούντος του Πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου πλαισιουμένων από Ιερείς της Τρίπολης.

Μετά το τέλος του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος εντός του Κοιμητηρίου. Πλήθος Τριπολιτών συμμετείχε στην Ακολουθία του Εσπερινού και την λιτανεία με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Τριπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Θεία Λειτουργία και ομίλησε για το Πανάγιον και ζωαρχικόν Πνεύμα, στο χωριό του και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Τριάδος.

Κατόπιν επισκέφθηκε το παλαιό Μοναστήρι της Παναγίας Τσεμπερούς και παρακολούθησε διάφορες εργασίες που τελέσθηκαν σε αυτό.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας επισκέφθηκε το ιστορικό Μοναστήρι του Προδρόμου στα Καστριτοχώρια της Κυνουρίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων