26/07/2023 27/07/2023 Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στην Τρίπολη. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος χοροστάτησε στο Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία στο ναΐσκο του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως κοντά στο Νοσοκομείο, που παλαιότερα λειτουργούσε το Ίδρυμα Τυφλών, έργο του Σεβασμιωτάτου ως Αρχιμανδρίτου. Επίσης στο πανέμορφο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού...
26 Ιουλίου, 2023 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2023 - 2:20

Πλήθος πιστών στην εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Πλήθος πιστών στην εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Τρίπολη

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής στην Τρίπολη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος χοροστάτησε στο Εσπερινό και στην Θεία Λειτουργία στο ναΐσκο του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως κοντά στο Νοσοκομείο, που παλαιότερα λειτουργούσε το Ίδρυμα Τυφλών, έργο του Σεβασμιωτάτου ως Αρχιμανδρίτου.

Επίσης στο πανέμορφο Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, στο κέντρο της πόλεως, πλησίον του παλαιού Δημαρχείου, το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Τρίτη 25 Ιουλίου 2023, τελέσθηκαν οι ιερές Ακολουθίες του Αγιασμού, του Εσπερινού και της ιεράς Παρακλήσεως προς τιμήν της Αγίας.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Πλήθος Χριστιανών, και ιδιαίτερα νέοι και νέες, προσέτρεξαν να λάβουν την ευλογία της Αγίας, η οποία είναι προστάτις των ματιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων