17/08/2021 17/08/2021 Η μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το λεγόμενο «Πάσχα του καλοκαιριού», τιμήθηκε με μεγαλοπρέπεια, τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας, στα Μοναστήρια και στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Οι πιστοί προσέτρεξαν να προσκυνήσουν και να τιμήσουν την μεταστάσα εις τους ουρανούς Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
17 Αυγούστου, 2021 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2021 - 15:08

Στο Άστρος Κυνουρίας ο Μητροπολίτης Μαντίνειας για το “Πάσχα του καλοκαιριού”

Διαδώστε:
Στο Άστρος Κυνουρίας ο Μητροπολίτης Μαντίνειας για το “Πάσχα του καλοκαιριού”

Η μεγάλη Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το λεγόμενο «Πάσχα του καλοκαιριού», τιμήθηκε με μεγαλοπρέπεια, τηρουμένων των μέτρων κατά της πανδημίας, στα Μοναστήρια και στους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας. Οι πιστοί προσέτρεξαν να προσκυνήσουν και να τιμήσουν την μεταστάσα εις τους ουρανούς Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, τόσο στον Εσπερινό την παραμονή, όσο και ανήμερα, προεξήρχε των ιερών Ακολουθιών στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παλαιοπαναγιάς στο Άστρος Κυνουρίας και με λόγους παρακλητικούς και εγκωμιαστικούς αναφέρθηκε στο μεγαλύτερο πρόσωπο της ανθρώπινης ύπαρξης, μετά από αυτό του Υιού της.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, προέστη των Ακολουθιών στην επίσης πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή της Ελώνης Κυνουρίας, όπου κήρυξε και το εσπέρας και την πρωίαν, μεταφέροντας και τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων