20/07/2020 20/07/2020 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος στην εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, περιόδευσε σε δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα χωριά της Μητροπόλεώς του, στον Πάρνωνα της επαρχίας Κυνουρίας. Την παραμονή της εορτής κατά τον Εσπερινό, χοροστάτησε και κήρυξε στον μικρό οικισμό των Φυλάτικων, μετά δε την Ακολουθία συνομίλησε και χάρηκε με τους εκεί λιγοστούς...
20 Ιουλίου, 2020 - 22:59

Στον Πάρνωνα ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας

Διαδώστε:
Στον Πάρνωνα  ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος στην εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, περιόδευσε σε δυσπρόσιτα και απομακρυσμένα χωριά της Μητροπόλεώς του, στον Πάρνωνα της επαρχίας Κυνουρίας.

Την παραμονή της εορτής κατά τον Εσπερινό, χοροστάτησε και κήρυξε στον μικρό οικισμό των Φυλάτικων, μετά δε την Ακολουθία συνομίλησε και χάρηκε με τους εκεί λιγοστούς κατοίκους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής βρέθηκε στην Βασκίνα και στον εκεί πανηγυρίζοντα Ναό του Προφήτου Ηλιού.

Ο Σεβασμιώτατος προτίμησε αυτά τα μικρά χωριά, καθώς και τα υπόλοιπα στις διαδρομές προς αυτά, και όχι τις μεγάλες ενορίες στις πόλεις, για να βρεθεί κοντά στους ξεχασμένους και λιγοστούς γέροντες ως επί το πλείστον Χριστιανούς, για να τους δώσει την πατρική του ευλογία και λίγη χαρά και για να τονίσει ότι τους αγαπάμε και δεν τους ξεχνάμε.

φωτογραφίες – Χρήστος Μπίτας:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων