22/11/2022 22/11/2022 Το Λεωνίδιον, η γραφική και όμορφη πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, τιμά με λαμπρότητα την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και ο Βοηθός Επίσκοπός του, Τεγέας κ. Θεόκλητος, υποδέχθηκαν στην είσοδο της πόλεως την θαυματουργό ιερά Εικόνα της Παναγίας της...
22 Νοεμβρίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2022 - 21:05

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Λεωνίδιο

Διαδώστε:
Τα Εισόδια της Θεοτόκου στο Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιον, η γραφική και όμορφη πρωτεύουσα της Τσακωνιάς, τιμά με λαμπρότητα την Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος και ο Βοηθός Επίσκοπός του, Τεγέας κ. Θεόκλητος, υποδέχθηκαν στην είσοδο της πόλεως την θαυματουργό ιερά Εικόνα της Παναγίας της Έλωνας παρουσία  του ιερού Κλήρου,  των Αρχόντων και του ευσεβούς Λαού.

Εν συνεχεία εψάλη η Ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς την Παναγία μας και ακολούθησε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, τελέσθηκε ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του  Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και συλλειτουργούντων των ως άνω Αρχιερέων.

Για μία ακόμα χρονιά η Ιερά Μονή διέθεσε υποτροφίες προς τους αριστούχους μαθητές του Γυμνασίου, του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Λεωνιδίου. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευσις της θαυματουργού ιεράς Εικόνος στους δρόμους της πόλεως του Λεωνιδίου.

Κείμενο: Χ.Α.Μπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων