29/01/2024 29/01/2024 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέσθηκε χθες το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητή Μητροπολίτου Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας...
29 Ιανουαρίου, 2024 - 9:07

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας Αλεξάνδρου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας Αλεξάνδρου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως τελέσθηκε χθες το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητή Μητροπολίτου Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ηλείας κ. Αθανασίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Γόρτυνος κ. Νικηφόρου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου, συνευχομένου εντός του ιερού Βήματος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο οποίος, αφού υπογράμμισε την αναγνώριση της αξίας του ανθρώπου, ως προσώπου από την Εκκλησία, αναφέρθηκε με λόγους εγκωμιαστικούς στο ήθος, το χαρακτήρα, τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αλεξάνδρου.

Ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών και το πλήθος του πιστού λαού, που προσήλθε, παρά την ισχυρά βροχόπτωση, για την παρουσία τους τους και τόνισε ότι η συμμετοχή του λαού αποτελεί στήριγμα των Επισκόπων στην επιτέλεση των πολυευθύνων καθηκόντων τους.

Αναγνώστηκε επίσης Μήνυμα από τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, με ευχαριστίες του προς τον κεκοιμημένο Ιεράρχη, διότι περιέθαλψε στα όρια της Μητροπόλεώς του τον αείμνηστο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Αμβρόσιο.

Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων