23/10/2021 23/10/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος με Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες βρέθηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 από πρωίας στην Παναγία Τσεμπερού στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, στο χωριό Πάπαρι Μαντινείας. Η ημέρα ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία την απομάκρυνση του εκκλησιαστικού εξοπλισμού εκ του Ναού, λόγω των εργασιών...
23 Οκτωβρίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 23/10/2021 - 22:59

Θεία Λειτουργία στην Παναγία Τσεμπερού

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία στην Παναγία Τσεμπερού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος με Κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες βρέθηκε την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 από πρωίας στην Παναγία Τσεμπερού στην ιδιαιτέρα του πατρίδα, στο χωριό Πάπαρι Μαντινείας.

Η ημέρα ξεκίνησε με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και εν συνεχεία την απομάκρυνση του εκκλησιαστικού εξοπλισμού εκ του Ναού, λόγω των εργασιών που θα ξεκινήσουν για την μαρμαρόστρωση εξ ολοκλήρου του δαπέδου του Ιερού Ναού, προσφορά αγάπης των συγχωριανών του αδελφών Γιαννούλη.

Στο δε υπάρχον ξυλόγλυπτο Τέμπλο του Ναού προστέθηκε ξύλινος Σταύρος, προσφορά του Σεβασμιωτάτου.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα εργασίας στους εθελοντές συνεργάτες Κληρικούς και λαϊκούς και αμέσως μετά ο ίδιος προέβη στην άρωση του περιβάλλοντος χώρου της Παναγίας, σπέρνωντας σιτάρι, βρώμη και βίκο, ώστε τα πετεινά του ουρανού και τα άγρια ζώα να βρίσκουν τροφή.

Στη συνέχεια οι πατέρες προέβησαν στη λίπανση των εμφυτευμένων δέντρων εντός του περιβάλλοντος χώρου της Παναγίας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αναχωρώντας, ευχαρίστησε όλους για τη βοήθεια που προσέφεραν, ανανεώνοντας το ραντεβού για την άνοιξη στον ίδιο χώρο, ώστε στον ανακαινισμένο πλέον ολοκληρωτικά Ναό να ξανατελέσουν μαζί τη Θεία Λειτουργία.

 

Κείμενο – Φωτογραφίες: Χρήστος Μπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων