11/04/2023 11/04/2023 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, αλλά και συγκίνησης τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Παμεγίστων Ταξιαρχών Κανδήλας, ο οποίος υπέστη μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2019. Το Αγιασμός για την επαναλειτουργία του Ναού τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαίων παρουσία του ιερού κλήρου...
11 Απριλίου, 2023 - 9:44
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2023 - 9:34

Θυρανοίξια του Ναού Παμεγίστων Ταξιαρχών στην Κανδήλα από τον Μητροπολίτη Μαντινείας

Διαδώστε:
Θυρανοίξια του Ναού Παμεγίστων Ταξιαρχών στην Κανδήλα από τον Μητροπολίτη Μαντινείας

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης, αλλά και συγκίνησης τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο, τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος Ιερού Ναού Παμεγίστων Ταξιαρχών Κανδήλας, ο οποίος υπέστη μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά τον Ιούλιο του 2019.

Το Αγιασμός για την επαναλειτουργία του Ναού τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής των Βαίων παρουσία του ιερού κλήρου και των πιστών του χωριού.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του επαίνεσε όλους όσοι προσέφεραν, κοπίασαν και εργάστηκαν για την ανακαίνιση του Ναού μετά την πυρκαγιά.

Το πρωί τελέστηκε τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βασιλείου η Θεία Λειτουργία, ευλογήθηκαν και κατόπιν διενεμήθηκαν τα βάγια εις ανάμνησιν των κλαδιών των βαίων που κρατούσε ο λαός κατά την υποδοχή του Χριστού.

Το Εσπέρας της Κυριακής των Βαίων εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου της αγίας και Μεγάλης Δευτέρας, η Ακολουθία του Νυμφίου

Φωτογραφίες από τις ζημιές του Ναού μετά την πυρκαγιά και θυρανοιξία 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων