01/10/2020 01/10/2020 Πανηγυρικά και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοιού, εόρτασε ο Ναός της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, στα Κλωνατζίδικα, στο κέντρο της Τριπόλεως, ο οποίος είναι Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου. Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 τελέσθηκε οι Ακολουθίες του Αγιασμού, του Εσπερινού και Παράκλησις της Κυρίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου (κατά...
01 Οκτωβρίου, 2020 - 21:38
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2020 - 21:47

Τίμησαν την Παναγία Γοργοϋπήκοο στη Τρίπολη

Διαδώστε:
Τίμησαν την Παναγία Γοργοϋπήκοο στη Τρίπολη

Πανηγυρικά και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας του κορονοιού, εόρτασε ο Ναός της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, στα Κλωνατζίδικα, στο κέντρο της Τριπόλεως, ο οποίος είναι Παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 τελέσθηκε οι Ακολουθίες του Αγιασμού, του Εσπερινού και Παράκλησις της Κυρίας Θεοτόκου της Γοργοϋπηκόου (κατά την τάξιν της Μονής Δοχειαρίου.

Ανήμερα της εορτής 1 Οκτωβρίου τελέσθηκε ο Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Η Θαυματουργός Εικών της Γοργοϋπήκοου.

Η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, βρίσκεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους από το 1646. Τα σημεία της άπειρα και θαυμαστά εν τη οικουμένη. Σε αυτό το Μοναστήρι, όπως και σε όλα τα Μοναστήρια της οικουμένης, η ιερά Εικόνα της Παναγίας μας «λάμπει ως πολύφωτος σελήνη, σαν άριστος κυβερνήτης και σοφός οικονόμος», φυλάσσοντας από κάθε προσβολή και επήρρεια τους ασκουμένους σε αυτά οσίους πατέρας και μοναχούς, αλλά και όσους προστρέχουν στην χάρη της με πίστη, ζητώντας τη βοήθειά της.

Η Παναγία η Γοργοϋπήκοος υπακούει γοργώς και προθύμως και ελεεί όσους με πίστη και ευλάβεια καταφεύγουν σε αυτή και την επικαλούνται.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων