19/09/2021 19/09/2021 Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας – Γεώργιος Καραγιάννης της Τρίπολης, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας με την Προσφυγική Ένωση Αρκαδίας – Περιοχής Φιλικών. Μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, στις 10.30 το πρωί, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον...
19 Σεπτεμβρίου, 2021 - 14:59

Τρίπολη: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Μικρασιατών Ελλήνων

Διαδώστε:
Τρίπολη: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Μικρασιατών Ελλήνων

Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας – Γεώργιος Καραγιάννης της Τρίπολης, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας με την Προσφυγική Ένωση Αρκαδίας – Περιοχής Φιλικών.

Μετά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, στις 10.30 το πρωί, τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον ναό της Αγίας Αικατερίνης Τρίπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Έπειτα, στο χώρο του Μνημείου των Προσφύγων, έγινε έπαρση της σημαίας και εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, για να ακολουθήσει η εκφώνηση ομιλίας από την φιλόλογο του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης, Φανή Ζαχαριάδου-Βράτιμου. Στη συνέχεια κατατέθηκαν στέφανα, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκε και ο γνωστός κινηματογραφικός και τηλεοπτικός παραγωγός καθώς και ιδρυτής της ΚΑΠΑ studios, Γιώργος Καραγιάννης, προσφορά του οποίου αποτελεί το Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού. Ο κ. Καραγιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τρίπολη από πρόσφυγες γονείς.

Επίσης, ο δημοσιογράφος, ιστορικός και συγγραφέας Πάνος Καλουδάς έκανε έναν μικρό χαιρετισμό.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων