13/12/2020 13/12/2020 Στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Κανδήλας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Προπατόρων, 13 Δεκεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Κατά τη διάρκεια της αναιμάκτου Θυσίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Αλεξάνδρου Προκόπου, υιού του Ιερέως Δημητρίου...
13 Δεκεμβρίου, 2020 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2020 - 20:25

Χειροτονία Διακόνου στην Κανδήλα Μαντινείας

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου στην Κανδήλα Μαντινείας

Στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Κανδήλας λειτούργησε σήμερα, Κυριακή των Προπατόρων, 13 Δεκεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια της αναιμάκτου Θυσίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του κ. Αλεξάνδρου Προκόπου, υιού του Ιερέως Δημητρίου Προκόπου, Εφημερίου του ως άνω Ναού. Ο νέος Διάκονος είναι έγγαμος και πατέρας ενός αγοριού. Μαθήτευσε στην Πατμιάδα Πατριαρχική Σχολή και αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών. Προ της Χειροτονίας του εργάσθηκε ως Ιδιωτικός Υπάλληλος.

 

Στον λόγο του, ο χειροτονούμενος δοξολόγησε τον ελεήμονα Θεό, που τον αξιώνει της μεγάλης Χάριτος της Ιερωσύνης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τις ευεργεσίες και την αγάπη του, τους γεννήτορές του και τα αδέλφια του, τη σύζυγο και το παιδί τους και όσους τον στήριξαν στην απόφασή του να ενδυθεί το τίμιο και άγιο ράσο.

Ο χειροτονών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στην αντιφώνησή του, συμβούλευσε πατρικά τον χειροτονούμενο και του ευχήθηκε να τιμήσει την αγία Ιερωσύνη, να προοδεύει πνευματικά και να καταστεί άξιος λειτουργός των Μυστυρίων της Εκκλησίας μας. Για να τα καταφέρει, πρέπει να αγαπά τον Θεό, να είναι φιλακόλουθος και να σέβεται τον Λαό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων