21/11/2021 21/11/2021 Το Λεωνίδιο, η πρωτεύουσα της ιστορικής Τσακωνιάς, τιμά την Παναγία την Έλωνα με μεγάλη ευλάβεια. Η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου τιμάται λαμπρά και αποτελεί επίσημη αργία για την πόλη. Χθες, Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, προεόρτια των Εισοδίων της Θεοτόκου, στις 3:30 το μεσημέρι, στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λεωνιδίου (Μετόχιον της...
21 Νοεμβρίου, 2021 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2021 - 9:12

Υποδέχθηκαν την Παναγία την Έλωνα στο Λεωνίδιο

Διαδώστε:
Υποδέχθηκαν την Παναγία την Έλωνα στο Λεωνίδιο

Το Λεωνίδιο, η πρωτεύουσα της ιστορικής Τσακωνιάς, τιμά την Παναγία την Έλωνα με μεγάλη ευλάβεια. Η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου τιμάται λαμπρά και αποτελεί επίσημη αργία για την πόλη. Χθες, Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, προεόρτια των Εισοδίων της Θεοτόκου, στις 3:30 το μεσημέρι, στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λεωνιδίου (Μετόχιον της Ιεράς Μονής Ελώνης), πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της θαυματουργού ιεράς εικόνος της Παναγίας της ‘Ελωνας εκ της Ιστορικής και σεβασμίας αυτής Μονής, που σαν αετοφωλιά στέκει αγέρωχη για αιώνες στον Πάρνωνα.

Την θαυματουργή εικόνα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος μετά του Ιερού Κλήρου και πλήθους ευσεβών Χριστιανών.

Κατόπιν εψάλη Ιερά Παράκληση και εκφωνήθηκε λόγος αγαθός από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο και την αξία της Κυρίας Θεοτόκου στο έργο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους.
Ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων