28/11/2018 28/11/2018 Το καλοκαίρι του 2019 θα υποδεχθούν τους πρώτους κατασκηνωτές   Στο τερματισμό έφτασε μια προσπάθεια ετών την προηγούμενη εβδομάδα, με τις νέες κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής να παραδίδονται οριστικά στη Μητρόπολη. Μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του χώρου και των οικίσκων, προχωρά και η προμήθεια υλικού, όπως κρεβάτια και άλλα είδη, ώστε οι...
28 Νοεμβρίου, 2018 - 14:08
Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2018 - 14:16

Παραδόθηκαν οι νέες κατασκηνώσεις της Μητρ. Μαρωνείας

Διαδώστε:
Παραδόθηκαν οι νέες κατασκηνώσεις της Μητρ. Μαρωνείας

Το καλοκαίρι του 2019 θα υποδεχθούν τους πρώτους κατασκηνωτές

 

Στο τερματισμό έφτασε μια προσπάθεια ετών την προηγούμενη εβδομάδα, με τις νέες κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής να παραδίδονται οριστικά στη Μητρόπολη.

Μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του χώρου και των οικίσκων, προχωρά και η προμήθεια υλικού, όπως κρεβάτια και άλλα είδη, ώστε οι κατασκηνώσεις να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τα παιδιά στις κατασκηνωτικές περιόδους του καλοκαιριού.

Η κατασκευή των Κατασκηνώσεων έγινε σε παραθαλάσσια έκταση συνολικού εμβαδού 14.084,40 τ.μ., με τη συνολική προβλεπόμενη δυναμικότητα να ανέρχεται σε 80 παιδιά ανά κατασκηνωτική περίοδο.

Ο περιβάλλων χώρος αλλά και η υψομετρική διαμόρφωση του οικοπέδου δημιουργούν εξαιρετική πανοραμική θέα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ στο σχεδιασμό των κτιρίων και των χώρων έχει δοθεί έμφαση τόσο στην ασφάλεια όσο και στην οπτική ενσωμάτωση των εγκαταστάσεων στο φυσικό τοπίο της περιοχής.

Να υπενθυμίσουμε πως την θεμελίωση των κατασκηνώσεων είχε πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τον οποίο ο Μητροπολίτης είχε καλέσει και στα εγκαίνια των κατασκηνώσεων, όταν αυτές ολοκληρωθούν.

 

Παραλήφθηκε η κατασκήνωση

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, την προηγούμενη εβδομάδα, τόσο από τη Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας ΑΜΘ όσο και από τον εργολάβο, παραδόθηκαν οι κατασκηνώσεις, σε μια επιτροπή που αποτελούνταν από 2 λαϊκά μέλη της Μητροπόλεως, και τον πατέρα Παρασκευά Παρθένιο, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελούσε διάπυρο επιθυμία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κυρού Δαμασκηνού, το οποίο ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ξεκίνησε με την άφιξή του στην Κομοτηνή.

Οι μελέτες έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα σε μερικούς μήνες, όταν και τις παρέδωσε στον τότε Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη, με τον οποίο βρέθηκαν στην Αθήνα για εξεύρεση χρηματοδότησης, μιας και είχε κλείσει το ΕΣΠΑ, με το έργο τελικά να εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε να τελειώσουν λίγο νωρίτερα, όμως τελικά κατάφεραν να τις ολοκληρώσουν, και «είμαστε στην ευχάριστη θέση να περιμένουμε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα υποδεχτούμε τα παιδιά εκεί» όπως εξήγησε ο Σεβασμιώτατος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προχωρήσει και η προμήθεια υλικού, όπως κρεβάτια, τραπέζια και ό,τι άλλο προβλέπεται, ώστε να είναι έτοιμες οι κατασκηνώσεις.

Αυτό σημαίνει πως οι παλιές κατασκηνώσεις στη Μαρώνεια θα σταματήσουν να λειτουργούν, παρόλο που το τι θα γίνει θα αποφασιστεί στο επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

 

 

Πηγή: Κώστας Μαρκενδούδης/ Παρατηρητής της Θράκης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων