03/05/2022 05/05/2022 Με την Χάρη του Θεού, την Τρίτη του Αντιπάσχα 3 Μαίου 2022, διοργανώθηκε στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής στο Κρυονέρι Ροδόπης, το 6ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς, του οποίου προστάτης ανακηρύχθηκε το έτος 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος ο Στ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Αδριανουπολίτης, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου...
03 Μαΐου, 2022 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 17:11

6ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας

Διαδώστε:
6ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας

Με την Χάρη του Θεού, την Τρίτη του Αντιπάσχα 3 Μαίου 2022, διοργανώθηκε στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής στο Κρυονέρι Ροδόπης, το 6ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς, του οποίου προστάτης ανακηρύχθηκε το έτος 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος ο Στ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Αδριανουπολίτης, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονος.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιον: «Άξιον Εστί», εντός των Κατασκηνώσεων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και ακολού­θησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων στην Ιερά Μητρόπολη.

Την έναρξη του Συνεδρίου προλόγισε ο Σεβασμιώτατος και εν συνεχεία προσκάλεσε στο βήμα τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιον Μίλκαν Κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος ορίσθηκε Κεντρικός ομιλητής του εφετεινού Γενικού Συνεδρίου και ανέπτυξε το θέμα: «Οι νέοι μας και η συνάντηση μαζί τους στην οικογένεια, στην Ενορία, στην Εξομολόγηση».

Μετά την ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική ομιλία, αντιλ­λάγησαν ερωτήματα και απόψεις μεταξύ των κληρικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ευχόμενος σε όλους τους κληρικούς υγεία και τον θείο φωτισμό.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

6ο ΓΕΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων