18/04/2024 18/04/2024 Με την Χάρη του Θεού, σήμερα, διοργανώθηκε στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στο Κρυονέρι Ροδόπης, το 8ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης, του οποίου προστάτης ανακηρύχθηκε από το έτος 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος ο Στ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Αδριανουπολίτης, κατόπιν πρότασης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα. Πριν την...
18 Απριλίου, 2024 - 17:27
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2024 - 17:02

8ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Διαδώστε:
8ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Με την Χάρη του Θεού, σήμερα, διοργανώθηκε στις Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής στο Κρυονέρι Ροδόπης, το 8ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης, του οποίου προστάτης ανακηρύχθηκε από το έτος 2016, ο Άγιος Ιερομάρτυς Κύριλλος ο Στ΄, Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο Αδριανουπολίτης, κατόπιν πρότασης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου τελέσθηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας: «Άξιον Εστί», εντός των κατασκηνώσεων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου. Ακολού­θησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των Αρχιερατευσάντων, Ιερατευσάντων και Διακονησάντων στην Ιερά Μητρόπολη.

Την έναρξη του Συνεδρίου προλόγισε ο Σεβασμιώτατος, και εν συνεχεία προσκάλεσε στο βήμα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνον, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Ιερωσύνη μπροστά στις προκλήσεις της σύγχρονης πραγματι­κότητος».

Μετά την ενδιαφέρουσα και άκρως εποικοδομητική αυτή ομιλία, αντηλ­λα­γησαν ερωτήματα και απόψεις μεταξύ των Κληρικών.

Τις εργασίες του Συνεδρίου έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων, ευχόμενος σε όλους τους Κληρικούς υγεία και τον θείο φωτισμό.

8ο ΓΕΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων