05/04/2024 05/04/2024 Ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ., Στρατηγός Γεώργιος Κωστίδης, επί τη επετείω της Μάχης των Οχυρών απέστειλε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα επιστολή, η οποία καταδεικνύει το ήθος, την αγάπη του προς την Πατρίδα και την τιμή προς τους Ήρωες προγόνους μας. «Η 6η Απριλίου 1941 σηματοδοτεί μία από τις πιο κρίσιμες και ηρωικές...
05 Απριλίου, 2024 - 14:20
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2024 - 14:26

Αρχηγός Γ.Ε.Σ. προς Μητροπολίτη Μαρωνείας: “Δεύτερο «ΟΧΙ» η Μάχη των Οχυρών – Να σταθούμε αντάξιοι των Ηρώων μας”

Διαδώστε:
Αρχηγός Γ.Ε.Σ. προς Μητροπολίτη Μαρωνείας: “Δεύτερο «ΟΧΙ» η Μάχη των Οχυρών – Να σταθούμε αντάξιοι των Ηρώων μας”

Ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ., Στρατηγός Γεώργιος Κωστίδης, επί τη επετείω της Μάχης των Οχυρών απέστειλε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα επιστολή, η οποία καταδεικνύει το ήθος, την αγάπη του προς την Πατρίδα και την τιμή προς τους Ήρωες προγόνους μας.

«Η 6η Απριλίου 1941 σηματοδοτεί μία από τις πιο κρίσιμες και ηρωικές στιγμές στην νεότερη ιστορία της Πατρίδας μας. Αποτελεί ένα δεύτερο «ΟΧΙ» και τις «Θερμοπύλες» του 20ου αιώνα, όπου η αξιοθαύμαστη αντίσταση και η θυσία των προγόνων μας έγιναν σύμβολο ανδρείας και πατριωτισμού», υπογραμμίζει στην επιστολή ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ.

«Γονατίζω με ευγνωμοσύνη και σεβασμό μπροστά σε όλους όσοι αγωνίσθηκαν, με αυταπάρνηση και ηρωισμό, για τη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας, ποτίζοντας με το αίμα τους τα πεδία των μαχών, από το Μπέλες έως την Ροδόπη. Ο Μεγαλοδύναμος Θεός να μας δίνει τη δύναμη να σταθούμε αντάξιοι των Ηρώων μας, με πίστη στις αξίες και τα ιδανικά τα Πατρίδα μας», αναφέρει.

Η Μάχη των Οχυρών ή αλλιώς Μάχη της Γραμμής Μεταξά ήταν η πρώτη μάχη της Γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα. Διεξήχθη ανατολικά του Αξιού ποταμού, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Διάρκεσε 3 ημέρες από τις 6 έως τις 9 Απριλίου του 1941 και έληξε με νίκη των Ελλήνων.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων