02/07/2021 02/07/2021 Εγκύκλιο μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων την τελευταία μέρα του Ιουνίου, τονίζοντας ότι έχουμε ευθύνη για την κοινή μας ζωή μέσα στο μεγάλο κοινό μας σπίτι, το φυσικό περιβάλλον. Ιδιαιτέρως δε έκανε μνεία στον κίνδυνο πυρκαγιάς και τη συμπεριφορά μας κατά την αντιπυρική περίοδο,...
02 Ιουλίου, 2021 - 16:07

Εγκύκλιος Μητροπολίτη Μαρωνείας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Διαδώστε:
Εγκύκλιος Μητροπολίτη Μαρωνείας για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Εγκύκλιο μήνυμα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων την τελευταία μέρα του Ιουνίου, τονίζοντας ότι έχουμε ευθύνη για την κοινή μας ζωή μέσα στο μεγάλο κοινό μας σπίτι, το φυσικό περιβάλλον. Ιδιαιτέρως δε έκανε μνεία στον κίνδυνο πυρκαγιάς και τη συμπεριφορά μας κατά την αντιπυρική περίοδο, ενώ ανακοίνωσε ότι η τοπική Εκκλησία έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προς την ασφάλεια των Ιερών Ναών, των Μονών, των Προσκυνημάτων και των Κατασκηνώσεων.

Διαβάστε το μήνυμα:

Αγαπητοί Πατέρες και ευσεβείς Χριστιανοί,

Εισήλθαμε με την Χάρη του Θεού στην θερινή περίοδο, την ωραιότερη περίοδο του χρόνου, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο προφητάναξ Δαβίδ : «Συ εποίησας πάντα τα ωραία της γης, θέρος και έαρ συ έπλασας αυτά» (Ψαλ. 73,17). Η πατρίδα μας και ειδικότερα ο τόπος μας, έχει ευλογηθεί με μια ποικιλία τοπίων, που συνδυάζουν τις μαγευτικές παραλίες της Μαρωνείας και του Φαναρίου, και καταπράσινα βουνά, καθώς και με την λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδος που φιλοξενεί σπάνια είδη πτηνών και έχει τη δική της ιδιαίτερη ομορφιά.

Όλες αυτές οι φυσικές καλλονές του τόπου μας προσφέρουν ευκαιρίες για αναψυχή τόσο στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής όσο και στους επιθυμούντες να την επισκεφθούν κατά την θερινή περίοδο.

Είναι καθήκον μας να αγαπούμε τον τόπο μας και να τον προφυλάσ­σουμε. Όμως το καθήκον αυτό για εμάς τους χριστιανούς δεν είναι μία απλή ηθική επιταγή, αλλά κάτι πολύ περισσότερο: είναι θέλημα Θεού!

Είναι ο Θεός εκείνος που έδωσε στους πρωτόπλαστους την εντολή να εργάζονται και να φυλάσσουν την κτίση και τα δημιουργήματα του Θεού, ώστε αυτή να φανερώνει διαρκώς την ομορφιά και τη σοφία του Δημιουργού, και να καθίσταται παράδεισος για τον άνθρωπο.

Όπως έχουμε ευθύνη για την κοινή μας ζωή μέσα στο σπίτι μας, αντίστοιχη ευθύνη μας αναλογεί και για το μεγάλο κοινό μας σπίτι, το φυσικό περιβάλλον.

Καλούμαστε λοιπόν τόσο ως χριστιανοί όσο και ως πολίτες να επιδείξουμε και στη νέα αντιπυρική περίοδο αίσθημα ευθύνης και εγρήγορση, αποφεύγοντας ό,τι θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά (π.χ. απόθεση σκουπιδιών, γυάλινα μπουκάλια σε μη ελεγχόμενους χώρους) και να ειδοποιούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες (Πυροσβεστική, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) σε περίπτωση που υποπτευθούμε κινήσεις τυχόν εμπρηστών ή έλθουμε αντιμέτωποι με εκδήλωση πυρκαγιάς.

Η τοπική μας Εκκλησία έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια των Ιερών Ναών, των Μονών, των Προσκυνημάτων και των Κατασκηνώσεων.

Ευχόμαστε όλοι να δείξουμε σύνεση και υπευθυνότητα προκειμένου να χαρούμε τις πλούσιες ομορφιές του τόπου μας και αυτό το καλοκαίρι.

Ευχέτης πάντων προς Κύριον

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων