12/12/2023 12/12/2023 Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και στον λόγο του εξήρε την χαρισματική προσωπικότητα του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, ο οποίος απετέλεσε υπέρμαχο της Ορθοδόξου πίστεως στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Ανέλυσε το θαυμαστό παράδειγμα της κεραμίδας, με το οποίο ο Άγιος απέδειξε την Τριαδικότητα του...
12 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2023 - 18:26

Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής και στον λόγο του εξήρε την χαρισματική προσωπικότητα του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος, ο οποίος απετέλεσε υπέρμαχο της Ορθοδόξου πίστεως στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο.
Ανέλυσε το θαυμαστό παράδειγμα της κεραμίδας, με το οποίο ο Άγιος απέδειξε την Τριαδικότητα του Θεού και κατατρόπωσε τις αιρετικές διδασκαλίες του Αρείου.

Ακόμη, ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα, δημιουργικό και Χριστοφόρο το νέο έτος.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων χοροστά­τησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του Μωσαικού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων