24/10/2022 24/10/2022 Ο Μητροπο­λίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων, τέλεσε την επ’ ονόματι του Αγίου αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προέστη της επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων Εθνοϊερομαρτύρων Κληρικών της Ιεράς...
24 Οκτωβρίου, 2022 - 20:16
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2022 - 20:36

Επιμνημόσυνη δέηση για τους Εθνοϊερομάρτυρες Κληρικούς της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση για τους Εθνοϊερομάρτυρες Κληρικούς της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής

Ο Μητροπο­λίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, επί τη ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και πρώτου Ιεράρχου των Ιεροσολύμων, τέλεσε την επ’ ονόματι του Αγίου αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προέστη της επιμνημόσυνης δέησης υπέρ αναπαύσεως των μακαρίων Εθνοϊερομαρτύρων Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης.

Συγκεκριμένα, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των:

1. Ιερέως Δημητρίου Καβάζη, Εφημερίου Κρωβύλης, 24-04-1944

2. Ιερέως Γεωργίου Βουλγαράκη, Εφημερίου Νέας Αδριανής, 13-11-1944 ,

3. Ιερέως Θεοδώρου Παπαδοπούλου, Εφημερίου Αιγείρου, 22-06-1941 και

4. Ιερέως Βαγιάννη Εμμανουηλίδη, Εφημερίου Συκοράχης, 25-06-1944

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολογιώτατος Διάκονος Αρσένιος Βασιλείου, ο οποίος παρουσίασε τον βίο, το έργο και το μαρτυρικό τέλος των τιμωμένων Εθνοιερομαρτύρων Κληρικών, προτρέ­ποντας άπαντας να μιμηθούμε το παράδειγμά τους.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή, επεσήμανε την συμβολή του ιερού Κλήρου στη διάσωση των παραδόσεων της Πίστεως και της Πατρίδος και τόνισε ότι η αυτοθυσία των Προγόνων, Κληρικών και Λαϊκών, κατά την διάρκεια της Βουλγαρικής κατοχής των ετών 1941 – 1944 αποτελεί φάρο και πυξίδα για όλους, σε καιρούς μάλιστα χαλεπούς που αμφισβητούνται αξίες και ιδεώδη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο στο όπισθεν του Αγίου Βήματος του Ιερού Ναού ευρισκόμενο μνημείο των τιμωμένων Εθνοιερομαρτύρων Κληρικών.

Η ομιλία του π. Αρσενίου ΕΔΩ

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων