03/05/2022 05/05/2022 Τον οικισμό της Αμβροσίας επισκέφτηκε την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Ένα χωριό αγροτών, κτηνοτρόφων, συνταξιούχων κι εργατών που εξακολουθούν να το στηρίζουν με την παρουσία τους και να το κρατούν ζωντανό οι κάτοικοί του. Τους ανθρώπους αυτούς που τον υποδέχτηκαν φιλόξενα και με αγάπη προσπάθησε να εμψυχώσει...
03 Μαΐου, 2022 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 17:17

Επίσκεψη Μητροπολίτη Μαρωνείας στην Αμβροσία Ροδόπης

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Μαρωνείας στην Αμβροσία Ροδόπης

Τον οικισμό της Αμβροσίας επισκέφτηκε την Κυριακή 1η Μαΐου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Ένα χωριό αγροτών, κτηνοτρόφων, συνταξιούχων κι εργατών που εξακολουθούν να το στηρίζουν με την παρουσία τους και να το κρατούν ζωντανό οι κάτοικοί του. Τους ανθρώπους αυτούς που τον υποδέχτηκαν φιλόξενα και με αγάπη προσπάθησε να εμψυχώσει και να στηρίξει γνωρίζοντας καλά και ο ίδιος τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής.

«Ο Άδης επικράνθη» τη φράση αυτή υπενθύμισε σήμερα από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου. Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του τόνισε πόσο σημαντική είναι η Ανάσταση του Κυρίου για τον ίδιο τον άνθρωπο, καθώς, όπως είπε, «συναντήσας σοι κάτω επικράνθη και γαρ καταργήθη».

Απευθυνόμενος προς τους πιστούς, τους κατοίκους του χωριού, τόνισε τα γεγονότα γύρω από το Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου προτρέποντας ακόμη και στις στιγμές της κάμψεως και του δισταγμού τους, της κούρασης, της εξάντλησης και της απογοήτευσης να μην κλονίζουν την πίστη μέσα τους, μην λησμονώντας το παράδειγμα του Θωμά και την αναστάσιμη κραυγή του: «ο Κύριος μου και ο Θεός μου». Επισήμανε τέλος, την αξία της εμπιστοσύνης στην αλήθεια και της συμμετοχής στην κοινότητα.

 

 

Πηγή: ertnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων