07/10/2023 07/10/2023 Για την εορτή της Σύναξης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της «Εγγυητρίας», η οποία ιστορήθηκε και τιμάται την Ημέρα των Ελευθερίων του Ιάσμου στις 6 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, και ιερούργησε της κυριωνύμου ημέρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιάσμου. Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του...
07 Οκτωβρίου, 2023 - 15:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2023 - 15:39

Η εορτή της Σύναξης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της «Εγγυητρίας» στον Ίασμο

Διαδώστε:
Η εορτή της Σύναξης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της «Εγγυητρίας» στον Ίασμο

Για την εορτή της Σύναξης της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της «Εγγυητρίας», η οποία ιστορήθηκε και τιμάται την Ημέρα των Ελευθερίων του Ιάσμου στις 6 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής, και ιερούργησε της κυριωνύμου ημέρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ιάσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε στην καθιέρωση της εορτής των Ελευθερίων του Ιάσμου, της οποίας αναμένεται το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και η δημοσίευσή του στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνή­σεως.

Κατά την Ημέρα των Ελευθερίων θα εορτάζεται η Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Εγγυητρίας», ως ένδειξη τιμής προς Αυτήν και της ακλόνητης πεποιθήσεως του πιστού λαού, ότι η Μητέρα Θεοτόκος προστάτευσε τους πιστούς κατά την περίοδο της κατοχής, συνέβαλε στην Απελευθέρωση του Ιάσμου και έκτοτε εγγυάται την ειρήνη.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ «ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ» ΣΤΟΝ ΙΑΣΜΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων