10/05/2024 14/05/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 10 Μαΐου 2024, στον πανηγυ­ρίζοντα Ιερό Κοιμητη­ριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κομοτηνής, όπου στον λόγο του ανεφέρθηκε στο Μυστήριο της Αναστάσεως του Θεανθρώπου και την συμβολή της Υπεραγίας Θεοτόκου στη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους. Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε...
10 Μαΐου, 2024 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2024 - 21:43

Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και του Προστάτη του Στρατού Ξηράς στην Κομοτηνή

Διαδώστε:
Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και του Προστάτη του Στρατού Ξηράς στην Κομοτηνή

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 10 Μαΐου 2024, στον πανηγυ­ρίζοντα Ιερό Κοιμητη­ριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κομοτηνής, όπου στον λόγο του ανεφέρθηκε στο Μυστήριο της Αναστάσεως του Θεανθρώπου και την συμβολή της Υπεραγίας Θεοτόκου στη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου, στον Αιδεσιμ. Πρεσβύτερο Σπυρίδων Οικονόμου, Υπεύθυνο Κληρικό του Ιερού Κοιμητη­ριακού Ναού Ζωοδόχου Πηγής Κομοτηνής, εξήρε δε το ήθος, την αφοσίωση και την προθυμία ανταποκρίσεως στα κελεύσματα του Επισκόπου και τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως και του ευχήθηκε καταλλήλως.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος προέστη της Επισήμου Δοξολογίας επί τη Εορτή του Αγίου Μεγαλο­μάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο Στρατόπεδο «Γεωργίου Παράσχου» Κομοτηνής, παρουσία του Ανωτάτου Διοικητού Φρουράς Κομοτηνής και Διοικητού της 21ης Τ.Θ. Ταξιαρχίας, Ταξιάρχου κ.Απόστολου Καρατόλιου και του Διοικητού της 29ης Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ Πεζικού «Πόγραδετς», Ταξιάρχου κ. Γεωργίου Γκαβούνου, αξιωματικών, υπαξιωμα­τικών και οπλιτών .

Μετά το πέρας, ο Σεβασμιώτατος επικαλέστηκε την ευλογία του Αναστάντος Κυρίου σε όλους, ευχόμενος ο Άγιος Γεώργιος να προστατεύει και να φρουρεί τον Ελληνικό Στρατό.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

ΕΟΡΤΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΑΣΧΟΥ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων