11/11/2022 11/11/2022 Την εορτή του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ενώ τελέστηκε και η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Αθανάσιου Σεργκενλίδη. Ανήμερα της εορτής, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Αθανάσιου Σεργκενλίδη. Στον λόγο του...
11 Νοεμβρίου, 2022 - 11:37
Τελευταία ενημέρωση: 11/11/2022 - 11:38

Η εορτή του Αγίου Αρσενίου και χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Αρσενίου και χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Την εορτή του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, ενώ τελέστηκε και η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Αθανάσιου Σεργκενλίδη.

Ανήμερα της εορτής, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής και τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου Αθανάσιου Σεργκενλίδη. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, προέτρεψε τον χειροτο­νούμενο να διακονήσει τα Μυστήρια της Εκκλησίας μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης, οδηγώντας τον πιστό λαό του Θεού σε οδούς σωτηρίας.

Παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού στο εορτάζον ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο Ασωμάτων.

Στις ως άνω Ιερές Ακολουθίες τέθηκε προς προσκύνηση απότμημα εκ των σεπτών λειψάνων του Οσίου Αρσενίου, το οποίο προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη, μετά από σχετικό αίτημα του σεπτού Ποιμενάρχου μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασ­σανδρείας κ. Νικόδημος, εκ της Ιεράς Μονής Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου Βασιλικών Χαλκιδικής.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων