24/08/2021 24/08/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου, επί τη Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, παρέστη στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κομοτηνής. Την παραμονή, Δευτέρα 23 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, όπου κήρυξε τον Θείο Λόγο εξαίροντας τον βίο και το...
24 Αυγούστου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2021 - 17:09

Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ι.Μ. Μαρωνείας

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ι.Μ. Μαρωνείας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων το διήμερο 23 και 24 Αυγούστου, επί τη Εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, παρέστη στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κομοτηνής.

Την παραμονή, Δευτέρα 23 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, όπου κήρυξε τον Θείο Λόγο εξαίροντας τον βίο και το έργο του Αγίου, το οποίο είναι περισσότερο επίκαιρο σήμερα, προτρέποντας παραλλήλως τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Την κυριώνυμο ημέρα, την Τρίτη 24 Αυγούστου, προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, όπου τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Άνθιμος Κωσταράκης, κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης και Περιθεωρίου, τονίζοντας την σημασία του ιεραποστολικού έργου του Αγίου για τη διατήρηση και τη συνέχιση της ελληνορθοδόξου παραδόσεως στην σκλαβωμένη Ελλάδα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προέβη στην χειροθεσία Αναγνώστη του δεκατετράχρονου Αναστασίου Θεοδωρίδη και τον προέτρεψε να ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές του και να εργασθεί έχοντας πάντοτε προτεραιότητα την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων