17/02/2023 17/02/2023 Επί τη εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ του Μαυροειδούς, ο Σεβασμιώτατος Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της παραμονής, 16 Φεβρουαρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Κομοτηνής. Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του εορταζομένου Αγίου και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τις αρετές...
17 Φεβρουαρίου, 2023 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2023 - 14:01

Η εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ στην Κομοτηνή

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ στην Κομοτηνή

Επί τη εορτή του Αγίου Νεομάρτυρος Μιχαήλ του Μαυροειδούς, ο Σεβασμιώτατος Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της παραμονής, 16 Φεβρουαρίου 2023, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του εορταζομένου Αγίου και προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τις αρετές του, την υπομονή και κυρίως την ακλόνητη πίστη του.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, σήμερα Παρασκευή τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Στις ως άνω ιερές Ακολουθίες ετέθη προς προσκύνηση τεμάχιο του σεπτού λειψάνου του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων