01/02/2024 01/02/2024 Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό Κομοτηνής. Προ της Απόλυσης τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού επισυνάπτοντας την ειδική ευχή του Αγίου. Ενώπιον της Εικόνας της Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος διάβασε την ευχή επί τη καθιερώσει...
01 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:53
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2024 - 18:00

Η εορτή του Αγίου Τρύφωνος στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Τρύφωνος στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε σήμερα, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Τρύφωνος, στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό Κομοτηνής. Προ της Απόλυσης τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού επισυνάπτοντας την ειδική ευχή του Αγίου.

Ενώπιον της Εικόνας της Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος διάβασε την ευχή επί τη καθιερώσει Προσκυνηταρίου Εικονοστασίου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον φιλόχριστο βίο του Αγίου Τρύφωνος και ιδιαιτέρως στο ανάργυρο της ζωής του και στη διδασκαλία των αιωνίων αληθειών της πίστης μας και κάλεσε τους όλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του διατηρώντας ανόθευτη την ελληνορθόδοξη παράδοση και μεταδίδοντάς την στους νέους.

Παραμονή της εορτής του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Εβρένου.

Η ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων