26/07/2022 27/07/2022 Με τη πρέπουσα θρησκευτική ευλάβεια η Κομοτηνή εόρτασε τη μνήμη της Πολιούχου της Αγίας Παρασκευής. Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού, αρχικώς στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και στη συνέχεια στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής....
26 Ιουλίου, 2022 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2022 - 1:40

Η Κομοτηνή εόρτασε τη μνήμη της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής

Διαδώστε:
Η Κομοτηνή εόρτασε τη μνήμη της Πολιούχου Αγίας Παρασκευής

Με τη πρέπουσα θρησκευτική ευλάβεια η Κομοτηνή εόρτασε τη μνήμη της Πολιούχου της Αγίας Παρασκευής.

Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Εσπερινού, αρχικώς στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και στη συνέχεια στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κομοτηνής.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους, προέστη της λιτανεύσεως της Ιεράς Εικόνος, συμπαραστατούμενος υπό του ευαγούς κλήρου, των τοπικών αρχών και συνοδεία της στρατιωτικής μουσικής.

Η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμωνος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής:

H λιτανεία της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής:

 

Το πρωΐ της Τρίτης 26 Ιουλίου 2022, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και κατά την ομιλία του ευχήθηκε προς τους εκκλησιαζομένους και τους εορτάζοντες.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, των συλλόγων και φορέων του Νομού και της πόλεως, όπως και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων