14/01/2022 14/01/2022 Την χαρμόσυνη είδηση της αγιοκατάταξης του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Κυρίλλου του ΣΤ΄, του Θρακός, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, χαιρέτισε η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής με ιδιαίτερη χαρά και ευαρέσκεια δέχθηκε την απόφαση της υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ....
14 Ιανουαρίου, 2022 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 16:41

Η Μητρόπολη Μαρωνείας χαιρετίζει την αγιοκατάταξη του προστάτη των κληρικών της

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Μαρωνείας χαιρετίζει την αγιοκατάταξη του προστάτη των κληρικών της

Την χαρμόσυνη είδηση της αγιοκατάταξης του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Κυρίλλου του ΣΤ΄, του Θρακός, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, χαιρέτισε η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής με ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής με ιδιαίτερη χαρά και ευαρέσκεια δέχθηκε την απόφαση της υπό την προεδρία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, περί της επίσημης αγιοκατάταξης του εν Αγίοις Πατρός ημών Κυρίλλου του ΣΤ΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος κατάγεται από την Θράκη.

Η Ιερά Μητρόπολη, τιμά και σεμνύνεται τον Άγιο Κύριλλο, έχουσα στην Ιερά Μονή Οσίου Μαξίμου του Καυσοκαλύβη Παπικίου Όρους, Ιερό Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στη μνήμη του.

Επίσης ο Άγιος είναι και προστάτης του Ιερατικού Συνδέσμου των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων