17/01/2024 17/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής επί τη εορτή των Οσίων Αντωνίου του Μεγάλου, Αντωνίου του Νέου, του εν Βεροία και του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, τεμάχιο του σεπτού Λειψάνου του οποίου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε...
17 Ιανουαρίου, 2024 - 15:33
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2024 - 15:12

Μαρωνείας Παντελεήμων: Η Εκκλησία στους πονηρούς και δυσχείμερους καιρούς προσφέρει στον κόσμο πρότυπα ζωής

Διαδώστε:
Μαρωνείας Παντελεήμων: Η Εκκλησία στους πονηρούς και δυσχείμερους καιρούς προσφέρει στον κόσμο πρότυπα ζωής

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής επί τη εορτή των Οσίων Αντωνίου του Μεγάλου, Αντωνίου του Νέου, του εν Βεροία και του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εν Ιωαννίνοις, τεμάχιο του σεπτού Λειψάνου του οποίου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον χαρισματικό και ασκητικό βίο των Οσίων και το μαρτύριο τέλος του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, οι οποίοι με την παρρησία του βίου τους αναδείχθηκαν ως αέναα δοχεία της χάριτος του Θεού.

Τόνισε δε ότι η Εκκλησία στους πονηρούς και δυσχείμερους καιρούς προσφέρει στον κόσμο πρότυπα ζωής, τα οποία οδηγούν με ασφάλεια στη σωτηρία. Τέλος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς υγεία και δύναμη.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΟΙΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων