18/01/2024 18/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων επί τη εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, προέστη της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αθανασίου και εν συνεχεία χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγείρου. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα...
18 Ιανουαρίου, 2024 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 18/01/2024 - 14:10

Μαρωνείας Παντελεήμων: Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Μεγάλων Πατέρων

Διαδώστε:
Μαρωνείας Παντελεήμων: Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Μεγάλων Πατέρων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων επί τη εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, προέστη της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αθανασίου και εν συνεχεία χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγείρου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κοσμίου.

Στον κήρυγμα του αναφέρθηκε στον άγιο βίο των Μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας και ιδιαιτέρως στην προσπάθεια διαφυλάξεως της ορθοδόξου πίστεως και παραδόσεως από καινοφανείς και κακόδοξες διδασκαλίες και κάλεσε τους πιστούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να διατηρήσουν ανόθευτη την ελληνορθόδοξη παράδοση και να την μεταδώσουν στην νέα γενιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων