29/09/2020 05/10/2020 Στο μεγάλο πρόβλημα της εποχής ενέκυψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, που έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην περιοχή από τις 26 Σεπτεμβρίου, ζήτησε βασικά και κύρια ένα πράγμα: Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις...
29 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:32
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2020 - 1:07

Μητρ. Μαρωνείας: «Να επιστρέψουν τα παιδιά μας στη Θράκη»

Διαδώστε:
Μητρ. Μαρωνείας: «Να επιστρέψουν τα παιδιά μας στη Θράκη»

Στο μεγάλο πρόβλημα της εποχής ενέκυψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, που έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην περιοχή από τις 26 Σεπτεμβρίου, ζήτησε βασικά και κύρια ένα πράγμα: Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις στη Θράκη, ώστε οι νέοι της περιοχής, που έγιναν οικονομικοί μετανάστες στο εξωτερικό, να επιστρέψουν στον τόπο τους!

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να ‘ρθουν τα παιδιά μας πίσω. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνομιλώ από το εξωτερικό μου λένε: Εμείς θέλουμε να γυρίσουμε στην πατρίδα μας. Ας έχουμε έναν αξιοπρεπή, έστω και χαμηλό, μισθό. Να ζούμε εκεί, να δημιουργούμε στην πατρίδα. Για μας η πρώτη ανάπτυξη είναι αυτή. Τι να τα κάνουμε τα έργα, αν παραμένουν κουφάρια άδεια; Όλα τα πράγματα τα ομορφαίνουν οι άνθρωποι. Όπου υπάρχουν άνθρωποι, και αυτό που φαίνεται φτωχό, γίνεται πλούσιο με την παρουσία των ανθρώπων και αυτό που φαίνεται πλούσιο φτωχαίνει όταν δεν υπάρχουν οι άνθρωποι! Το μεγάλο στοίχημα και αυτό που ζήτησα από την πρόεδρο της Διακομματικής είναι η ανάπτυξη της Θράκης και νομίζω ότι το μήνυμα το πήρε από τον Επίσκοπο αυτού του τόπου και αυτής της Μητροπόλεως και ελπίζω να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. Βέβαια θα ακούσει και τους άλλους φορείς, τους άρχοντες του τόπου μας, όλης της Θράκης», τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Χρόνος» ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων μιλώντας σχετικά.

«Αυτή η επίσκεψη ήταν η πρώτη, αλλά θα πρέπει να κάνει πολλές επισκέψεις, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες με τον covid. Ό,τι μεγάλο γίνεται γίνεται με την ομόνοια. Όπου υπάρχει ομόνοια λένε οι γραφές μας, το Ευαγγέλιό μας και οι πατέρες μας, εκεί υπάρχει το πνεύμα του Θεού. Όπου υπάρχει διχασμός εκεί χορεύει ο διάβολος. Πρέπει να έχουμε ομόνοια για το καλό αυτού του τόπου», επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, θέλοντας να επισημάνει εκείνο που ζητούν όλοι στη Θράκη: η διακομματική να φροντίσει για το καλό του τόπου τους.

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής ζήτησε, επίσης, να γίνει μια έκθεση στο περιστύλιο της Βουλής για τη Θράκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. 

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην καλή και ομαλή εξέλιξη των εργασιών στον Μητροπολιτικό Ναό, με τους εντεταλμένους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού να τις παρακολουθούν στενά και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων