08/06/2020 08/06/2020 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της ακολουθίας του εσπερινού και ανέπεμψε τις ευχές της γονυκλισίας, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χθες το πρωί (7ης Ιουνίου 2020), Κυριακή της Πεντηκοστής. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το Άγιον Πνεύμα να ευλογεί, να αγιάζει, να ανακαινίζει...
08 Ιουνίου, 2020 - 18:54
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2020 - 18:37

Μαρωνείας Παντελεήμων: «Το Άγιον Πνεύμα να μας οδηγήσει εις πάσαν Αλήθειαν»

Διαδώστε:
Μαρωνείας Παντελεήμων: «Το Άγιον Πνεύμα να μας οδηγήσει εις πάσαν Αλήθειαν»

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της ακολουθίας του εσπερινού και ανέπεμψε τις ευχές της γονυκλισίας, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χθες το πρωί (7ης Ιουνίου 2020), Κυριακή της Πεντηκοστής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το Άγιον Πνεύμα να ευλογεί, να αγιάζει, να ανακαινίζει τη ζωή όλων και να οδηγεί εις πάσαν την αλήθειαν.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 6ης Ιουνίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού στον ίδιο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Μετά την ευλογία των άρτων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα σε ένα δογματικού περιεχομένου κήρυγμα, εκκινών από το ψαλμικόν ότι «πεντηκοστήν εορτάζομεν και Πνεύματος επιδημίαν», δανειζόμενος δε παραδείγματα από την ιστορίαν της Εκκλησίας εκ των οποίων προκύπτει το δόγμα της Αγίας Τριάδος, δηλαδή τρία πρόσωπα με μία ουσία, παρεκάλεσε τον Κύριον της δόξης, όπως άλλως τε λίγο πριν από το Πάθος Του ο ίδιος είχε υποσχεθεί στους μαθητές και Αποστόλους, να αποστείλει τον Παράκλητον, προκειμένου να μας οδηγήσει εις πάσαν την αλήθειαν, και ευχήθηκε προς όλους καταλλήλως.

Πατήστε εδώ για περισσότερες φωτογραφίες

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων