03/02/2021 03/02/2021 Με πολύ πλούσια και ενδιαφέρουσα θεματολογία κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Παρρησία» της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Στις πρώτες σελίδες του περιοδικού μπορείτε να διαβάσετε για την εορτή των Χριστουγέννων του 2020 (εφόσον πρόκειται για τριμηνιαία έκδοση) σε άρθρο που έγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος έχει γράψει...
03 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 03/02/2021 - 13:33

Με άρθρα για Χριστούγεννα, Θράκη και Πίνδο η «Παρρησία»

Διαδώστε:
Με άρθρα για Χριστούγεννα, Θράκη και Πίνδο η «Παρρησία»

Με πολύ πλούσια και ενδιαφέρουσα θεματολογία κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού «Παρρησία» της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Στις πρώτες σελίδες του περιοδικού μπορείτε να διαβάσετε για την εορτή των Χριστουγέννων του 2020 (εφόσον πρόκειται για τριμηνιαία έκδοση) σε άρθρο που έγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος έχει γράψει και ένα ακόμη, με τίτλο «Ο Άγιος Νεκτάριος και η Θράκη».

Επίσης, το περιοδικό εμπεριέχει ιστορικό θέμα, γραμμένο από τον Καθηγητή της Σχολής Ιστορίας-Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. κ. Ιωάννη Μ. Μπακιρτζή, που αναφέρεται στο: «Χρονικό της πιο κρίσιμης μάχης του ’40 στην Πίνδο», αλλά και ιστορικο-θρησκευτικό, με τίτλο «Χώροι Λατρείας των Ελληνορθοδόξων της Ανατολικής Θράκης πριν τη μεγάλη έξοδο», από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Δ.Π.Θ. Γεώργιο Χρ. Τσιγάρα.

Υπάρχει, ακόμα, δεύτερο άρθρο για την εορτή των Χριστουγέννων από τον π. Νικόλαο Τσαμαϊδη και εκκλησιαστικές ειδήσεις, που γράφει ο Ιεροδιάκονος Ιάκωβος Μαλακούδης. 

Το περιοδικό σε ηλεκτρονική έκδοση μπορείτε να διαβάσετε εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων