29/05/2023 29/05/2023 Την Κυριακή 28 Μαΐου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, ευλόγησε την έναρξη του 4ου αγώνα δρόμου με τίτλο: «ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ», αποστάσεων 11 και 7 χιλιομέτρων αντίστοιχα, με έναρξη και προορισμό την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος. Επιβράβευσε όλους για την συμμετοχή, προσέφερε αναμνηστικά και...
29 Μαΐου, 2023 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2023 - 10:51

Ο Μαρωνείας Παντελεήμων ευλόγησε τον αγώνα δρόμου “Το Μονοπάτι της Παναγίας”

Διαδώστε:
Ο Μαρωνείας Παντελεήμων ευλόγησε τον αγώνα δρόμου “Το Μονοπάτι της Παναγίας”

Την Κυριακή 28 Μαΐου ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων από την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, ευλόγησε την έναρξη του 4ου αγώνα δρόμου με τίτλο: «ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ», αποστάσεων 11 και 7 χιλιομέτρων αντίστοιχα, με έναρξη και προορισμό την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Επιβράβευσε όλους για την συμμετοχή, προσέφερε αναμνηστικά και ευχαρίστησε τον κοπιάσαντα κ. Εμμανουήλ Γαλανάκη, τα Μέλη του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεώς, ακολούθως τις τοπικές Αρχές, την Αστυνομική Διεύθυνση, την Τροχαία Ροδόπης και όλους τους συντελεστές για την επιτυχή διαξαγωγή αυτού του αγώνα.

Η Μονή βρίσκεται κοντά στο χωριό Αίγειρος στην εθνική οδό που συνδέει την Κομοτηνή με την Ξάνθη και απέχει 16 περίπου χλμ. από την Κομοτηνή. Το μοναστήρι είναι κτισμένο στην θέση «Φατήρ Γιακά», παραφθορά για πολλούς της λέξης «Βαθυρρύαξ», από τον χείμαρρο Καράσου, που ρέει βόρεια της Μονής. Πανηγυρίζει την 23η Αυγούστου εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και σήμερα λειτουργεί ως ανδρική.

Το όνομα της «Φανερωμένη» έχει η Μονή από την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η οποία κατά την παράδοση, βρέθηκε κοντά στο μικρό εξωκκλήσι της Θεοτόκου, στον χώρο που βρίσκεται σήμερα ο αμπελουργικός σταθμός του Αιγείρου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων