30/09/2021 30/09/2021 Στις κατηχητικές συνάξεις της νέας χρονιάς προσκαλεί τα παιδιά της μητροπολιτικής του περιφέρειας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενημερώνοντας πως, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, η έναρξη τους ορίζεται για την Κυριακή 10 Οκτωβρίου. «Η μέριμνα όλων, Κληρικών, Εκπαιδευτικών και Γονέων, για την πνευματική οικοδομή των...
30 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2021 - 15:32

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας προσκαλεί τα παιδιά στο κατηχητικό

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας προσκαλεί τα παιδιά στο κατηχητικό

Στις κατηχητικές συνάξεις της νέας χρονιάς προσκαλεί τα παιδιά της μητροπολιτικής του περιφέρειας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ενημερώνοντας πως, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, η έναρξη τους ορίζεται για την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

«Η μέριμνα όλων, Κληρικών, Εκπαιδευτικών και Γονέων, για την πνευματική οικοδομή των νέων και την ένταξη αυτών στην ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και η επιμέλεια για την καλλιέργεια της αθάνατης ψυχής τους, αποτελεί διακονία σπουδαία και ιερή», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, που παραπέμπει στους εφημέριους των ενοριών για περαιτέρω πληροφορίες.

Ακολουθεί το Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου για την έναρξη των Κατηχητικών Σχολείων:

«Αγαπητά μου παιδιά,

με την τέλεση του Αγιασμού ξεκινάει η νέα Κατηχητική χρονιά και αισθάνομαι την ανάγκη, να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχηθώ από καρδιάς, να είστε υγιείς και να έχετε πλούσια την ευλογία και τον φωτισμό του Κυρίου.

Στην έναρξη της κατηχητικής χρονιάς, ευρίσκομαι νοερώς ανάμεσά σας και σας καλωσορίζω στο Κατηχητικό Σχολείο της Εκκλησίας, το οποίο ανοίγει και φέτος την αγκαλιά του για όλους σας και σκοπό έχει να σας οδηγήσει στον Θεό. Να γνωρίσετε καλύτερα τον Χριστό και να διδαχθείτε τις αλήθειες του Ευαγγελίου Του. Να συμμετέχετε στην λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, να επικοι­­νωνήσετε μεταξύ σας και να αποκτήσετε καινούργιους φίλους. Να βρείτε τις κατάλληλες απαντήσεις στους πνευματικούς και όχι μόνο προβλημα­τισμούς σας.

Σε έναν κόσμο, όπου οι αρνητικές και δυσάρεστες ειδήσεις μονοπωλούν στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, οι άνθρωποι αποξενώνονται όλο και περισσότερο, ιδιαιτέρως σήμερα στις ημέρες της πανδημίας, οι ηθικές αξίες χάνουν το νόημά τους, η απόγνωση, η απελπισία και η αβεβαιότητα για το αύριο κυριεύουν τον σύγχρονο άνθρωπο και τον οδηγούν σε αδιέξοδα, εσείς παιδιά μου να παραμείνετε αισιόδοξοι, εμπιστευόμενοι τον Χριστό και την Εκκλησία Του. Να αισθάνεσθε την παρουσία του Θεού στη ζωή σας, να έχετε πίστη και να εναποθέτετε τις ελπίδες σας για ένα καλύτερο μέλλον στον μοναδικό πραγματικό Σωτήρα, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Εύχομαι η νέα κατηχητική χρονιά να είναι για σας και τους κατηχητές σας κατάφορτη από προσδοκίες, ελπίδες, πηγή χαράς, αφορμή αναζήτησης και αποκάλυψης της Ελευθερίας και της Αγάπης που προσφέρει απλόχερα ο Χριστός μας.

Καλή κατηχητική χρονιά! Ο Θεός να ευλογεί εσάς και τις οικογένειές σας!

Με πατρική αγάπη

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων