05/12/2022 05/12/2022 Εν όψει της εορτής του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο Σεβασμιώ­τατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ Παντελεήμων ιερούργησε σήμερα, Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ασωμάτων. Στο λόγο του αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του εορταζομένου Οσίου Σάββα, του Ηγιασμένου και προέτρεψε το εκκλησίασμα να έχουν ως πρότυπα ζωής τους...
05 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:55
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2022 - 19:49

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στην Ενορία Αγίου Νικολάου Ασωμάτων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας στην Ενορία Αγίου Νικολάου Ασωμάτων

Εν όψει της εορτής του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο Σεβασμιώ­τατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ Παντελεήμων ιερούργησε σήμερα, Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου2022, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ασωμάτων.

Στο λόγο του αναφέρθηκε στον βίο και το έργο του εορταζομένου Οσίου Σάββα, του Ηγιασμένου και προέτρεψε το εκκλησίασμα να έχουν ως πρότυπα ζωής τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Εξήγησε δε, ότι λόγω ευγενούς προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ Άνθιμου, θα συμμετέχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 100 ετών από την ίδρυση της εκεί Μητροπόλεως και ως εκ τούτου δεν θα παρευρεθεί στην Εορτή του πολιούχου της Ενορίας Αγίου Νικολάου.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμι­ώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας χειροθέτησε τον Εφημέριο του ιερού Ναού σε Σταυροφόρο Οικονόμο, επιβραβεύοντας έτσι το έργο που επιτελεί στην Ενορία ιδιαιτέρως δε την ανακαίνιση και τον εξωραϊσμό του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων