08/09/2022 08/09/2022 Κλήρος και λαός με βαθιά συγκίνηση υποδέχθηκαν στις Σάπες τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας χαρακτήρισε «ευλογημένος τόπο» τις Σάπες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά». Φιλήσυχο, φιλοπρόοδο και φιλεργατικό χαρακτήρισε το ποίμνιο των Σαπτών εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά του. Οι Σάπες...
08 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:08
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2022 - 19:21

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά στις Σάπες» (ΦΩΤΟ/VIDEO)

Διαδώστε:
Οικουμενικός Πατριάρχης: «Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά στις Σάπες» (ΦΩΤΟ/VIDEO)

Κλήρος και λαός με βαθιά συγκίνηση υποδέχθηκαν στις Σάπες τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας χαρακτήρισε «ευλογημένος τόπο» τις Σάπες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά». Φιλήσυχο, φιλοπρόοδο και φιλεργατικό χαρακτήρισε το ποίμνιο των Σαπτών εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά του.

Οι Σάπες υποδέχθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Σαπών, παρουσία του οικείου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, του Πρωτεπιστάτη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους Γέροντα Χριστόφορου του Ιβηρίτη, Αρχιερέων, της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττας Μακρή, της Προέδρου της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Θράκης κ. Ντόρας Μπακογιάννη, των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Δ. Καιρίδη, κ. Θ. Ρουσόπουλου, κ. Ε. Στυλιανίδη, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γ. Αμανατίδη, κ. Δ. Χαρίτου και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Ι. Αχμέτ.

Επίσης στην υποδοχή του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας παραβρέθηκε ο  Πρύτανης του Δ.Π.Θ.  Α. Πολυχρονίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ροδόπης κ. Ν. Τσαλικίδης, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής της 4ης ΤΑΞΥΠ Ξάνθης Ταξίαρχοq Νικόλαοq Τυροπάνη, ο Διοικητήq της 29ης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχου Παναγιώτη Λιόντου, του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή ΑΜΘ Υποστράτηγου Πασχάληq Συριτούδησ, του Αστυνομικός Διευθυντής Ροδόπης Ταξίαρχος Μιχάλης Σεβδυνίδης, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κούκουρας, ο Δημάρχος Κομοτηνής κ. Ι. Γκαράνης, ο Σοφολογιότατος Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Τζιχάτ Χαλήλ.

Πληροφορίες και φωτό: Παρατηρητής Θράκης. Χρόνος.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων