27/07/2023 28/07/2023 Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Κομοτηνή η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης. Το απόγευμα της Τρίτης 25ης Ιουλίου 2023, παραμονή της εορτής στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κοτυαίου κ. Διονυσίου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπο­λίτου Ελασσώνος...
27 Ιουλίου, 2023 - 15:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2023 - 2:04

Πάνδημος εορτασμός στην Κομοτηνή για την Πολιούχο Αγία Παρασκευή

Διαδώστε:
Πάνδημος εορτασμός στην Κομοτηνή για την Πολιούχο Αγία Παρασκευή

Πανηγυρικά εορτάστηκε στην Κομοτηνή η μνήμη της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, Πολιούχου και Προστάτιδος της πόλης.

Το απόγευμα της Τρίτης 25ης Ιουλίου 2023, παραμονή της εορτής στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κοτυαίου κ. Διονυσίου, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπο­λίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Στη συνεχεία ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής παρουσία των τοπικών και στρατιωτικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023, ετελέσθη Αρχιε­ρατική Θεία Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιω­τάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, ο οποίος απηύθηνε λογο οικοδομής προς το εκκλησίασμα, και συλλει­τουργού­ντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κοτυαίου κ. Διονυσίου και του του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος.

Σύσσωμος ο λαός της Κομοτηνής απέδωσε την οφειλόμενη τιμή και τον σεβασμό προς την Προστάτιδά του Αγία Παρασκευή.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των αδοκίτως τελειωθέντων αεροπόρων εν τη ώρα του καθήκοντος,

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΣΙΟΠΑΡΘΕΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων