04/06/2023 04/06/2023 Η Πεντηκοστή, η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής. Το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελέημων χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού. Στη συνέχεια μετά την ευλόγηση των άρτων, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα...
04 Ιουνίου, 2023 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2023 - 19:50

Πεντηκοστή στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής

Διαδώστε:
Πεντηκοστή στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής

Η Πεντηκοστή, η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Κομοτηνής.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Ιουνίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελέημων χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού.

Στη συνέχεια μετά την ευλόγηση των άρτων, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα τόνισε την σημασία της ημέρας της Πεντηκοστής, η οποία θεωρείται η γενέθλια ημέρα της Εκκλησίας, και επεσήμανε ότι το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό που ενεργεί τα Μυστήρια της Εκκλησίας, συγκροτεί την Εκκλησία και αποκαλύπτει στον άνθρωπο τον Τριαδικό Αληθινό Θεό.

Το πρωί της Κυριακής της Πεντηκοστής, 4 Ιουνίου 2023, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε και πάλι στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προέστη της Ακολουθίας του Εσπερινού της Γονυκλισίας, ανέπεμψε τις ειδικές ευχες και ευχήθηκε το Άγιον Πνεύμα να φωτίζει, να αγιάζει και να ανακαινίζει την ζωή όλων μας.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων