14/05/2019 14/05/2019 Κατά το διήμερο 13 και 14 Μαΐου εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η 99η επέτειος των Ελευθερίων της Κομοτηνής. Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος προεξήρχε του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο κατά...
14 Μαΐου, 2019 - 15:43
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2019 - 15:44

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τα 99 χρόνια από την Απελευθέρωση

Διαδώστε:
Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τα 99 χρόνια από την Απελευθέρωση

Κατά το διήμερο 13 και 14 Μαΐου εορτάστηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου η 99η επέτειος των Ελευθερίων της Κομοτηνής.

Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος προεξήρχε του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο κατά τον εσπερινό, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο οποίος χοροστάτησε στον όρθρο της κυριωνύμου ημέρας και ομίλησε κατά τη θεία λειτουργία και ο επιχώριος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο οποίος χοροστάτησε κατά την επίσημη Δοξολογία μετά το πανηγυρικό συλλείτουργο.

Ακολούθησε επιμνημόσυνος δέησις και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης και μαθητική και στρατιωτική παρέλεαση.

Κατά το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων μεταφέρθηκε από την ομώνυμο ιερά Μονή η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης και τέθηκε σε προσκύνηση των πιστών. Η υποδοχή της έγινε στον παλαιό μητροπολιτικό ιερό Ναό από τους Σεβασμιωτάτους αρχιερείς πριν τον πανηγυρικό Εσπερινό και ακολούθησε μεγάλη λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό εδώ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων