13/03/2024 13/03/2024 Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα τελέσει τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, του παλαιότερου Ιερού Ναού και ενός εκ των σημαντικοτέρων μνημείων της ιστορίας της περιοχής, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης. Σήμερα Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, στις 18:00, θα τελεσθεί ο Αγιασμός των Θυρανοιξίων και...
13 Μαρτίου, 2024 - 14:22
Τελευταία ενημέρωση: 13/03/2024 - 15:47

Σήμερα ο Αγιασμός των Θυρανοιξίων του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής – Το χρονικό της ανακαίνισής του (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Σήμερα ο Αγιασμός των Θυρανοιξίων του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής – Το χρονικό της ανακαίνισής του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων θα τελέσει τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, του παλαιότερου Ιερού Ναού και ενός εκ των σημαντικοτέρων μνημείων της ιστορίας της περιοχής, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης.

Σήμερα Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2024, στις 18:00, θα τελεσθεί ο Αγιασμός των Θυρανοιξίων και εν συνεχεία η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Με αφορμή την επαναλειτουργία του Μητροπολιτικού Ναού, η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής δημοσίευσε το χρονικό της ανακαίνισής του:

 

Την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2024 το πρωί ώρα 7η, θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Ακολουθία «επί διασαλεφθείσης Αγίας Τραπέζης» και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στις ως άνω λατρευτικές Συνάξεις θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

“Καλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν και να προσφέρουν δοξολογικό ύμνο και ευχαριστίες προς τον Άγιο Θεό και την Κυρία Θεοτόκο, που μας αξίωσε και πάλι να λειτουργήσουμε στον επ’ ονόματι Ιερό Ναό Της”, καταλήγει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων