24/08/2023 24/08/2023 Στη σκιά των καπνών που γέμισαν την ατμόσφαιρα από την μεγάλη πυρκαγιά στον γειτονικό Έβρο, τελέστηκαν φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος για την εορτή των Εννιαημέρων της Θεοτόκου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων προέστη των Ακολουθιών, οι οποίες φέτος τελέσθηκαν λιτά αλλά σε κλίμα κατανύξης, λόγω της...
24 Αυγούστου, 2023 - 15:18
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2023 - 15:15

Στην σκιά του πύρινου εφιάλτη πανηγύρισε η Μονή Παναγίας Φανερωμένης στη Ροδόπη

Διαδώστε:
Στην σκιά του πύρινου εφιάλτη πανηγύρισε η Μονή Παναγίας Φανερωμένης στη Ροδόπη

Στη σκιά των καπνών που γέμισαν την ατμόσφαιρα από την μεγάλη πυρκαγιά στον γειτονικό Έβρο, τελέστηκαν φέτος οι λατρευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος για την εορτή των Εννιαημέρων της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων προέστη των Ακολουθιών, οι οποίες φέτος τελέσθηκαν λιτά αλλά σε κλίμα κατανύξης, λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Το απόγευμα  της Τρίτης 22 Αυγούστου ο Σεβαμιώτατος προέστη της Ιεράς Λιτανείας της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης και εν συνεχεία χοροστάτησε στην ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στην Πανηγυρίζουσα  Μονή και εκήρυξε τον Θείο Λόγο με την ευχή η Μητέρα Παναγία μας, να απαλλάξει την Πατρίδα μας από την πύρινη λαίλαπα,να χαρίζει δε παραμυθία και να ενισχύει τους πυροπαθείς αδελφούς μας.

Περισσότερες Φωτογραφίες:

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων